Magyarországon továbbra is forgalmazzák azt a fogamzásgátló tablettát, amely Franciaországban négy nő halálát okozta. A hatóságok ugyanakkor továbbra is fokozottan figyelik a készítményt. 

Magyarországon egyelőre nem vonják ki a forgalomból azt a tablettát, amely Franciaországban négy nő halálát okozta. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség és Szervezetfejlesztési Intézet orvos-igazgatója az InfoRádióban azt mondta, fokozottan figyelik a tablettával kapcsolatos bejelentéseket, de a kockázat nem olyan mértékű, amely alapján a visszavonás indokolt lenne.

Mint Pozsgai Csilla közölte: Magyarországon egy 2002-es halálesetről tudnak, amely a kezelőorvos szerint összefüggésbe hozható a termék szedésével. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a betegtájékoztatón mellékhatásként szerepel a vérrög esetleges kialakulása az eredetileg pattanásos bőr kezelésére szolgáló hormonkészítménynél.

A Diane 35-öt Magyarországon Diane néven forgalmazzák, s bár a gyógyszer fogamzásgátló hatással rendelkezik, fogamzásgátlóként nem adható. A terméket csak szakorvosi ellenőrzés mellett lehet szedni, kizárólag olyan betegségek kezelésére, amit a túlzott férfihormon termelődés okoz. Így például a pattanásos bőr súlyosabb formáinak, a férfihormon-eredetű kopaszságnak és a fokozott szőrnövekedésnek a kezelésére.

Ugyanakkor a német Bayer konszern által előállított készítmény forgalmazását három hónapon belül betiltja a gyógyszer forgalmazását. A Francia Gyógyszerbiztonsági Hivatal szerint bebizonyosodott ugyanis, hogy a pirula agyvérzést és tüdőembóliát okozhat felhasználóinál. A készítményt eredetileg pattanások kezelésére dolgozták ki, de mivel a használati utasítás szerint peteérést gátló hatással is rendelkezik, a francia orvosok évtizedek óta fogamzásgátlásra is felírják.