Nem kapták meg határidőre a fizetésüket a pedagógusok. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ levélben magyarázkodik. 

Több tanár is jelezte pénteken, hogy nem kapták meg januári bérüket. Az érintett pedagógusok azt mondták, az eddigi szokások szerint minden hónap harmadikáig utalta át az akkori fenntartó a bérüket. Ha az ünnepnapra esett, akkor az azelőtti munkanapon már a számlájukon volt a pénz. Most azonban ez elmaradt.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Mendrey László a Hír TV-nek azt mondta, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ levélben magyarázkodott a fizetések csúszása miatt. Aszerint a problémát az okozza, hogy az iskolák állami fenntartásba vételénél késve és hibásan kerültek be az adatok a számfejtő rendszerbe. Az állami intézményfenntartó azt ígéri, hétfőn utalnak. A PDSZ úgy tudja: azok, akik nem jutnak a fizetésükhöz, előleget igényelhetnek.

A Magyar Államkincstár ugyanakkor a Hír Televízió kérdésére elmondta, ők már pénteken átutalták a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ dolgozóinak januári fizetését. Közleményük szerint a nettó bérutalás teljes fedezetét az intézményfenntartó biztosította, így a pedagógusok rendben hozzájutnak februárban esedékes januári munkabérükhöz.