Megkezdődött a tavaly februári brutális polgári gyilkosság két vádlottjának elsőfokú büntetőpere szerdán a Debreceni Törvényszéken. A testvérpárt előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják.

MTI - A vádirat szerint az elsőrendű vádlott, B. Antal és a sértett együtt ivott Polgáron a vádlott lakásán és egy kocsmában, majd ismét a lakásra mentek. A másodrendű vádlott, az enyhén gyengeelméjű B. László nem ivott, csak kísérte őket, mert látta, hogy erősen ittasak.

B. Antal és a sértett később a lakáson egymással fajtalankodott, majd egy elhagyatott épületbe mentek. Közben folyamatosan veszekedtek, részben azért, mert a sértett szerint élettársa B. Antallal megcsalta. Az üres épületben azután a két testvér megpróbálta ismét levetkőztetni a sértettet, de ő ellenállt, mire B. Antal egy otthonról vitt baltával a felismerhetetlenségig ütötte, majd megmosakodott és elégette a véres ruhákat. Másnap a testvérpárt szüleik házában fogta el a rendőrség - áll a vádiratban.

Tatár Tímea, a bíróság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: a tárgyaláson az elsőrendű vádlott rendőri fenyegetettségre hivatkozva visszavonta korábbi beismerő vallomásait, és új vallomást tett, amelyben a bűnösségét nem ismerte el. A 24 éves B. Antal szerint öccse, a 19 éves B. László követte el a gyilkosságot, ő pedig csak a nyomok eltüntetésében segédkezett. A másodrendű vádlott nem tett vallomást, viszont fenntartotta korábbi - rendőrségen tett - vallomásait, amely a vádiratban szereplő információkat támasztja alá.

A tárgyalás március végén tanúmeghallgatásokkal folytatódik - ismertette Tatár Tímea.