Szilvásváradi pisztráng kaviárt, konfitált vizibivalynyakat és szürkemarha borjú bélszínt is kóstolhatnak az első Magyar Ízek Báljának vendégei a gödöllői királyi kastélyban március 2-án. 

Az eseményt a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség szervezi a tradicionális magyar ízek, a gasztrokultúra ápolása és a magyar termelők népszerűsítése érdekében.

A hétfogásos gálavacsorát Magyarország hét kiváló séfje készíti el, kizárólag minőségi magyar alapanyagok felhasználásával.

 A menüben olyan különlegességek is lesznek, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár fürjtojással és uborkasalátával, a bükki kecskesajttal gratinírozott libamáj "tatár", a szőlőlevélben sült szürkeharcsa csomboros káposztával, valamint a konfitált vizibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal.

 A böjti időszakra való tekintettel böjti menüt is összeállítottak - tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

 Az ételeket korábban Az év borásza díjat nyert pincészetek nedűi kísérik, amelyeket maguk a borászok mutatnak be a fogások előtt.

Pap Krisztián, a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség vezérigazgatója szerint a Magyar Ízek Bálján a szakma megünnepelheti a hazai termékek népszerűsítésért folytatott küzdelemben eddig elért sikereket. A figyelem középpontjába most is a magas fokú szakértelem, a kiváló minőségű magyar élelmiszerek, az újdonságok, különlegességek és a tradíció kerülnek.

A bálon díjazzák az év termelőjét, az év innovációját és az év sikertermékét, valamint azt a szerkesztőséget vagy újságírót is, aki a magyar termelők és a magyar termékek népszerűsítéséért a legtöbbet tette 2012-ben - emelte ki Pap Krisztián.

A bálról részletes információk megtalálhatóak az esemény honlapján (www.magyarizekbalja.hu).