Kulisszajárásra, közönségtalálkozóra és nyílt próbára várja az Örkény Színház február első felében a nézőket. 

Az Örkény Színház szombat esti, Peer Gynt című előadása előtt betekinthet a közönség a kulisszák mögé. Láthatják, mi történik az előadás kezdése előtt, megtudhatják mi az a beéneklés, hogyan zajlik egy hangbeállás, mi a feladata az ügyelőnek, a nézőtéri felügyelőnek vagy a színpadmesternek közvetlenül a nézők érkezése előtt.

Szombaton 18 óra 15 perctől várják a nézőket a kulisszajárásra, amelyre az aznap estére megváltott jeggyel lehet regisztrálni e-mailben, a vj@orkenyszinhaz.hu címen. Az előadás után közönségtalálkozóra is várják a nézőket - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Henrik Ibsen Peer Gynt című drámáját 2012 márciusában mutatta be az Örkény Színház Ascher Tamás rendezésében, a címszerepet Polgár Csaba játssza. Az előadásban Ase szerepében Kerekes Éva, Solvejgként Szandtner Anna látható.

Február 11-én, hétfőn nyílt próbát tartanak az Örkény Színházban: hat órától láthatják az érdeklődők a most készülő, Tóték című előadás próbáját, amelyre a színház jegypénztárában szerdán 13 órától vásárolhatóak jegyek, ötszáz forintos áron. A nyílt próbát a színház pártolói - regisztrációval - ingyen nézhetik meg.

A darabot Csuja Imre, Pogány Judit, Takács Nóra Diána, Epres Attila és Ficza István játssza. Örkény István művéből a szövegkönyvet Gáspár Ildikó készítette, az előadás rendezője Mácsai Pál. A díszlet Bagossy Levente, a jelmez Benedek Mari munkája. A bemutatót március 9-én tartják.