Hozzávalók:
Tészta

50 dkg liszt
2 kk cukor
1,5 kk só
3 dkg élesztő v 1 tasak instant (felfuttatva)
6 ek olaj
1-1 mk oregano kakukkfű rozmaring

Paradicsomos szósz pizzára

1 kis dobozos sűrített paradicsom
fél ek citromlé
só, csipet cukor- bors
2 ger fokhagyma
1-1 kk majoranna, oregano, bazsalikom, kakukkfű
1 ek olaj

Elkészítés:
A tésztát álítsuk össze, 1óra kelesztés, addig keverjük ki a szószt. Mikor kinyújtjuk a tésztát (a gáztepsibe) rákenjük a szószt, tetejére reszeltsajt, és itt kell h elővedd a fantáziád feltét ügyben.
Kolbász, szalámi, bab, szalonna, hagyma paradicsom, paprika, tengergyümölcsei...stb
Nálunk a legkedveltebb a hagyma kolbász végül sajt. Összesen 3 a feltétünk, de isteni

Tanácsok:
Nem elírás v tévedés, a szósz után KÖTELEZŐ a sajt!!! Funkciója a szigetelés, külföldön a pizzériákban is így csinálják. Persze végezetül miután felteszed a feltétet, mehet rá a szokásos "zárófeltét" a sajt, akár reszelt akár mozzarelakarika....
(Olaszországba dolgozó ismerősömtöl van a recept, igazi olasz pizza recept!!!!)
Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!!

Elkészítési idő: 80 perc