Az Udvarhelyi Fiatal Fórum partnerségben Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalával február 10-én, vasárnap szervezi meg a hagyományos téli gyerek- és ifjúsági programot, a Jégkarnevált.
jegkarneval_0001_b
A rendezvény célja a karneváli hangulat megélése a jégen is, valamint a legkisebbek körében a korcsolyázás népszerűsítése. A program szervezői a napokban osztják ki a napközis és elemi osztályos gyerekeknek az úgynevezett Jégkrajcárt, melynek felmutatásával a jelmezben érkező gyerekek ingyen vehetnek részt az eseményen, valamint ajándék zsíros kenyeret és teát kapnak. A rendezvény programja két részből áll, délelőtt 11 órától a kicsiké a jég: ügyességi játékokkal várják őket a szervezők, de sor kerül a jelmezek bemutatására is.

A délutáni ifjúsági program 4 órakor veszi kezdetét, és a nagyobbaknak szól. Az V–VIII. és IX–XII. osztályos diákok csoportos vetélkedőjére a helyszínen lehet majd benevezni, a hagyományok szerint lesz itt négykézláb korcsolyázás, tánc a jégen és sok más érdekes versenyszám.

A programok mellett a jégpálya a megszokott módon üzemel, korcsolyakölcsönzés lehetséges a teljes program ideje alatt. A belépés jelmezben ingyenes minden korosztálynak, jelmez nélkül gyerekeknek négy, felnőtteknek öt lej, azoknak pedig, akik a korcsolyázó gyerekeket kísérik, egy lej. A program támogatója a Merkúr áruház és a Villy üdítő.
Forrás.szekelyhon.ro