Megkezdik a nemzeti dohányboltok pályázatára beérkezett pályázati anyagok felbontását és érvényességük ellenőrzését. A várakozásoknak megfelelően, rengeteg, 15 633 darab pályázati anyag érkezett be a határidőig.

Havariapress - A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. az előírásoknak megfelelően február 23-án megkezdte a beérkezett anyagok iktatását és tartva a határidőket, a rendelkezésre álló öt munkanapon belül meg is kezdi azok felbontását és az érvényességek ellenőrzését. Az elvárásoknak megfelelően, a frekventált megyei és fővárosi területekre 4-5-szörös, vagy annál magasabb a túljelentkezés.

A dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázat kiírását és a beérkező pályázatok kezelését, valamint a koncessziós szerződések megkötését a miniszter a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. közreműködésével bonyolítja le. A jogosultság elnyeréséhez Nyilvános Koncessziós Pályázaton kellett részt venni, amelynek kiírási anyagát 2012. december 15-én tették közzé. A pályázatok feldolgozására és elbírálására a törvényi szabályozásnak megfelelően, kétszer 30 nap áll rendelkezésre.