Újratárgyalja a korábbi szerződéseit a megújult gyulai húsüzem, miután a csődbe ment kombinát termékei igen népszerűek voltak Angliában, Csehországban és Oroszországban is. 

A hét elején már bemutatkozott az újjászületett gyulai húsipar a fővárosban, és az áruk terjesztése azóta is folyamatos országszerte. Nemzetközi viszonylatban is elkezdődtek a tárgyalások, hamarosan megint gyulai kolbászt fogyaszthatnak az angolok, ugyanis újra tárgyalják a korábbi szerződéseket, amelyek a Gyulai Húskombinát csődjével szűntek meg.

Nagy-Britanniában pizzafeltétként használták a magyar kolbászt, és a tárgyalásokból az már most érzékelhető, hogy az angolok ragaszkodnak a gyulai minőséghez. Csehországban ugyanakkor a lángolt kolbászra van a legnagyobb igény.

Daka Zsolt, a Gyula város önkormányzata által idén alapított Gyulahús Kft. ügyvezetője a Krónikának elmondta, a külföldi megrendelések évi több száz tonnát tesznek ki, jellemzően a gyulai kolbászt, a gyulai lángolt kolbászt keresik a határon túl, illetve Oroszországban a magyar turista kolbászt.

Az orosz piacon a jelenlegi szerződéstervezet alapján úgy tűnik, hogy termékváltással ismét jelentős mennyiséget tud majd exportálni a régi-új cég – hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában.