Találkozásaim Wass Alberttel – ez a címe annak az önálló estnek, amelyet v. Erdei József, a Gróf Wass Albert Társaság elnöke szervez február 15-én (pénteken) 18 órától a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában (Kossuth u. 1.).

Évek óta hagyomány, hogy februárban, az író halálának évfordulóján (február 17.) a Gróf Wass Albert Társaság közreműködésével emlékestet szerveznek a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában. Wass Albert erdélyi magyar író és költő 1908. január 8-án, Válaszúton látta meg a napvilágot és 1998. február 17-én, 15 éve Floridában hunyt el.

Magyarországon csak halála után fedezték fel, mint az erdélyi magyar irodalom nagy alakját. Ő a magyar irodalom ellentmondásos figurája, holott 2005-ben A Nagy Könyv című magyarországi felmérésben az egyik legkedveltebb magyar írónak választották. A funtineli boszorkány című művét az olvasók a legnépszerűbb 12 magyar regény közé szavazták, az 50 legnépszerűbb magyar regény között pedig további két műve is szerepel: az Adjátok vissza a hegyeimet! és a Kard és kasza. Ezúttal v. Erdei József, a Gróf Wass Albert Társaság elnöke idézi fel a kiváló szerző alakját művei tolmácsolásával.