Az erős széllökésekre figyelmeztető előrejelzést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Csütörtökön éjjel gyenge hidegfront vonul át felettünk, többfelé okozva újabb csapadékot, délelőtt viszont több helyen is kisüt a Nap. Később azonban ismét megnövekszik a felhőzet, estétől újabb esőre, záporokra kell készülni. Megerősödik, sőt helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél, délután 4-12 fok várható – írja az Időkép.Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést is kiadott csütörtök éjfélig az ország nyugati és középső részére a szél miatt, mivel Észak-Dunántúlon és a főváros környékén akár 70-75 km/h körüli széllökések is várhatók. Délután átmenetileg mérséklődik a szél, de késő este északon ismét előfordulhatnak viharos széllökések.

Pénteken eleinte szárazabb idő várható, majd nyugat felől ismét beborul az ég. Estétől északon-északnyugaton ismét esőre van kilátás. A délnyugati szél továbbra is erős marad. A nap folyamán többfelé 8-10 fok is várható.

Szombaton borongós időre számíthatunk, helyenként nagyobb mennyiségű eső is hullhat, nyugaton már akár havas eső, hó is előfordulhat.

Vasárnaptól lehűlés kezdődik, az eső egyre többfelé fog átváltani havas esőbe, majd hóba; emellett megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél.