A Nokia Siemens Networks (NSN)segít megháromszorozni az ország külgazdasági teljesítményét, ezzel pedig hozzájárul, hogy 2025-ig megduplázódjon a magyar belföldi össztermék (GDP) - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, miután stratégiai szerződést írt alá a céggel.

Hozzátette: a kormány célja továbbra is egymillió munkahely létrehozása, és félmillió munkavállaló visszahozása Magyarországra. Ehhez új munkahelyekre van szükség, és ezek megteremtését szolgálják az elmúlt időszakban megkötött stratégiai megállapodások.

Ésik Róbert, a Nokia Siemens Network ügyvezető igazgatója elmondta: a cégcsoport 1998-ban, 20 munkavállalóval nyitotta meg Budapesten kutatás-fejlesztési központját, ahol mára az NSN által Magyarországon foglalkoztatott több mint 1000 ember nagy része dolgozik. A most kötött stratégiai megállapodásnak az a célja, hogy megteremtse az NSN hosszú távú hazai jelenlétét támogató párbeszédet, elősegítse a vállalat itteni tevékenységének bővítését, s növelje a magyar gazdaság versenyképességét.