Eddig ő segített, most ő szorul segítségre. A debreceni tűzoltónak szilveszterkor mindene elégett. 

Czigle Zsolt tű. zls. 2001. november 1-én szerelt fel tűzoltónak Debrecenbe, azóta is itt szolgál. Az "A" szolgálati csoportban 6 évig, kiváló beosztottként, legtöbbször sugárvezető beosztást látott el. Ezt követően gépkocsivezető lett, biztonságosan és jól vezet, a szivattyút és egyéb gépeket, berendezéseket is jól kezeli. 2012. április 1-től különlegesszer-kezelői beosztásba helyezték, mivel számos szer kezelésére szerzett képesítést.

Elvált, két tündéri kislánya van, 8 és 12 évesek, akik nagyon szeretik. A családi házukban a volt felesége és gyermekei laknak. A gyerekeket sűrűn, szinte minden hétvégén magához viszi.

A válása óta édesanyjával él együtt, a tulajdonában lévő debreceni házban, mely sajnálatosan 2012. december 31-én kora este kigyulladt. Rokkantnyugdíjas, beteg édesanyja volt otthon, a szomszédok szóltak neki, hogy füstöl a ház teteje. Amikor értesítették Zsoltot telefonon, rögtön haza sietett, de már a tűzoltókollégák kint voltak, próbálták menteni az értékeket, és oltani az addigra kiterjedt tüzet. Zsolt édesanyja szerencsére sérülés nélkül ki tudott menekülni, de szinte minden berendezési és használati tárgyuk, valamint ruháik megsemmisültek. Az épület egész fateteje és padlásszerkezete teljesen leégett. A kollégák több mint két órán keresztül oltották és mentették az értékeket.

Zsolt a házat próbálja újjáépíteni. Mi, kollégák igyekszünk segíteni és támogatni, de ez elég kevés az újrakezdéshez. Mivel az ingatlan zártkerti övezetben van, mint lakóépület nincs biztosítva, ezért sem tudja Zsolt önerőből megfinanszírozni a helyreállítást.



Segítséget kérünk abban, hogy minél hamarabb ismét lakhatóvá tudja tenni a házát. Édesanyja azóta a másik fiánál van ideiglenesen elszállásolva, de ők is két gyerekkel szűkösen élnek. Zsoltnak pedig egy kedves szomszédja biztosított átmeneti szállást, hogy vigyázhasson az őrizetlen ingatlanra, a kipakolt és megmentett néhány értékükre.

A pénzbeli adományokat a Tűzoltókért Alapítvány OTP-nél vezetett, 11706016-20814764-es számlaszámára lehetséges utalni, a közleménysorban Czigle Zsolt nevét kell feltüntetni. Egyéb felajánlásokkal kapcsolatban a langlovagok@langlovagok.hu címre lehet írni.

Előre is köszönjük a segítséget.

Fógel Ádám tű. törzszászlós
szolgálatparancsnok
Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
(2013. január 11.)