Történetének egyik legsúlyosabb árvize sújtja Indonézia fővárosát.

MTI - A természeti katasztrófa a legfrissebb jelentések négy halálos áldozatot követelt, emellett tízezrek kényszerültek elhagyni otthonukat. Susilo Bambang Yudhoyono köztársasági elnök csütörtökön a városközpontban található palotájának udvarán, térdig vízben állva nyilatkozott úgy, hogy "Jakartát elöntötte a víz".

Hozzátette: reményei szerint az áradásnak nem lesz sok további áldozata. Csütörtökre a közlekedés megbénult, a még el nem árasztott kerületekben óriási autósorok alakultak ki. A húszmilliós fővárosi körzetben jóformán megállt az élet, a munkahelyek jelentős részén nem tudtak dolgozni.

Az indonéz katasztrófavédelmi ügynökség szóvivője, Sutopo Purwo Nugroho úgy nyilatkozott, hogy a riasztási szintet a legmagasabbra emelték, mert nem zárható ki, hogy a helyzet még a jelenlegihez képest is rosszabbá válik. A Jáva-tenger partján fekvő Jakartában nem ritkák az áradások az esős évszak idején (novembertől áprilisig), de a mostani katasztrófahelyzethez hasonlóra még nem volt sok példa a város történetében.