Legalább hatvanan meghaltak és több tucatnyian megsérültek szilveszter éjjel az elefántcsontparti Abidjanban egy lökdösődésben - közölte kedden a tűzoltóság.

MTI - Nem végleges adatok szerint hatvanan haltak meg és több mint kétszázan sérültek meg, amikor lökdösődés tört ki Elefántcsontpart gazdasági fővárosában, ahol hatalmas tömeg gyűlt össze a városközpontban lévő stadion közelében, hogy megtekintse az újévi tűzijátékot - mondta Issa Sako, az abidjani katonai tűzoltóság parancsnoka a közszolgálati televízióban.

Egy másik tűzoltósági illetékes a francia hírügynökségnek azt mondta, hogy hatvanegyen haltak meg és 48-an sérültek meg.

A sérülteket a mentők különböző abidjani kórházakba szállították. Az egyik kórházban a francia hírügynökség tudósítója számos gyermeket látott a sérültek között.

A tűzijáték megtekintésére érkezett tömeg elzárta a stadion fő bejáratát, és a tülekedésben embereket tapostak agyon, sokan megfulladtak - mondta el a rendőrfőnök.

Abdidjanban most második éve tartottak újévi tűzijátékot.

Az ünnepségeket az ország megújulása jelképeként szervezte Alassane Ouattara elnök rendszere, miután Elefántcsontparton a legutóbbi választások nyomán kitört, 2010 decembere és 2011 áprilisa közötti csatározások 3000 áldozattal jártak.