A Dunántúlon szombat hajnalra megszűnik a havazás és a hófúvás is, de a középső megyékben 10 centiméternyi, keleten pedig akár 15 centiméternyi friss hó is hullhat szombat estig. Szombat hajnalban néhol mínusz 17 fok is lehet.

MTI - Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: péntek éjszaka a havazás súlypontja a középső és a keleti megyék fölé helyeződik át, a Dunántúlon hajnalra megszűnik a csapadék.

Az erős, időnként viharos, akár az óránkénti 60 kilométeres erősséget is elérő északi szél továbbra is többfelé okoz hófúvást, a Nyugat-Dunántúlon magas hótorlaszokat is emelhet. A hajnali óráktól viszont mérséklődik a szél és fokozatosan mindenütt megszűnik a hófúvás. Szombat estig nyugaton már csak 2-5 centiméternyi, a középső megyékben 6-10, keleten viszont még 10-15 centiméternyi friss hó hullhat - közölte a meteorológiai szolgálat.

A jelenlegi előrejelzés szerint erős lehűlésre is számítani lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 3 Celsius-fok között alakul, de szombat hajnalban már kevésbé felhős, szélvédett nyugati megyékben mínusz 17 fokra is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között valószínű.