Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az NSO Tv-nek elárulta, mivel készül a csapat a dánok elleni negyeddöntőre. 

A lengyelek elleni parádés diadalt követően Mocsai Lajos elmondta, hogy a vacsora után hajnali öt óráig ébren voltak, mert úgysem tudtak volna aludni, így volt idejük átbeszélni a játékosokkal a nyolcaddöntőben történteket. A figyelmet azonban ezután már a negyeddöntőre kell összpontosítani, ahol a – magyar kapitány szerint is – a világ jelenlegi legjobb csapata, a dán válogatott vár a mieinkre.

Az 58 éves szakember szerint, ha a védekezésünket sikerül a jelenlegi szinten tartani, a támadójátékunk pedig eredményes, akkor a visszarendeződés fázisa, és a gyors indítások hatékonysága lehet a két döntő faktor a dánok ellen. Szintén kulcsfontosságú tényező a játék sebessége. Mocsai szerint a dán válogatott rendkívüli tempóra kényszeríti ellenfeleit, akik emiatt többet hibáznak. Ha sikerül a mi tempónkat ráerőltetni a dánokra, akkor eredményesek lehetünk.

Az, hogy a találkozó esélyese a dán válogatott, a magyar kapitány szerint csak növeli a bizonyítási vágyat a mieinkben.

A magyar csapat szerdán napközben még egy edzéssel készül az esti meccsre, melyen az 5-1-es védekezés, illetve a hatosfal elleni játékot gyakorolják majd.