Érthető dolog, hogy a szerelmesek számára megszűnik a külvilág és csak a párjuk létezik, de azért nem szabad túlzásba esni...

A szerelmespárok - különösen a kapcsolat elején - képesek teljesen megfeledkezni környezetükről és csak partnerükkel foglalkozni. De ez a viselkedés időnként kimondottan zavarhatja az embereket, különösen a barátokat.

Ahogy öregszik az ember, a baráti társaság tagjai két csoportra válnak szét. Vannak a párok és vannak az egyedülállók. A szinglik számára eleinte nehéz lehet feldolgozni, ha egy barát hirtelen szerelmes lesz és már nem ér rá bármikor. A korábbi haverok gyakran érzik magukat mellőzöttnek.

A pároknak éppen ezért oda kell figyelniük arra miképpen viselkednek baráti társaságban.

A babád, de nem baba
Semmi gond azzal, ha valaki bébinek vagy babának szólítja párját, de nem szabad úgy viselkedni, mintha tényleg csecsemő lenne. Nem kell folyamatosan emlékeztetni, hogy egyen, igyon, vagy aludjon.

Nem vagytok összekötve
A pároknál nem furcsa, hogy minden szabadidejüket szeretnének együtt tölteni. De nem kell minden meghívásnál előzetes megbeszélést folytatni arról, hogy el mehet-e valaki egy baráttal mondjuk moziba vagy sem. A párkapcsolat vagy a házasság nem jelenti azt, hogy el kell felejteni a régi barátokat.

Ne legyünk kerítők
Sose piszkáljunk valakit azért, mert még szingli, csak mert mi már rátaláltunk az igazira. Azért mert nekünk sikerült párt találni, nem jelenti azt, hogy a művészet minden csínját-bínját ismerjük, ezért ne is próbáljunk meg kerítőt játszani. Ha barátainknak szüksége lesz párkapcsolati tanácsra, vagy segítségre, majd szólnak.

Van az én, és van a mi
Kevés idegesítőbb dolog van, mint mikor a frissen összejött pár már csak többes szám első személyben képes beszélni. Persze nem azzal van a gond, ha arról mesél valaki, amit közösen csinált kedvesével, de egyáltalán nincs szükség arra, hogy minden esetben a ‘mi’-t használjuk az ‘én’ helyett.

El a kezekkel
A szerelmesek nem igazán képesek levenni egymásról a kezüket. Nincs is ezzel különösebb baj, de azért mindennek megvan a maga helye és ideje. Ha barátaink előtt nyaljuk-faljuk egymást, az bizony egy idő után nagyon kényelmetlen a nézőknek.

Konrád

Forrás: www.ma.hu