A jó zene sok tevékenység alapjául szolgálhat - ilyen például a szex is. Lássuk, mit szoktunk vagy kéne hallgatnunk, hogy ne a hétköznapi rutint gyűrjük.

Egy úttörő kutatás eredményeit mutatta be a londoni zenepszichológus, Daniel Mullensiefen, akitől megtudhatjuk, hogy mely dallamok vezetnek a táncparkettről az ágyba (türelmetlen olvasóink görgessenek le). A "Tudomány a zene mögött" címet viselő tanulmány lerántja a leplet arról, hogy a 18 és 91 év közötti férfiak és nők milyen zenével festik alá a pásztoróráikat, hogy azok még kellemesebbek és élvezetesebbek legyenek.

"A legnépszerűbb dal egy romantikus vacsora alatt Marvin Gaye, Let's Get It On című száma" - mondta Mullensiefen, majd hozzátette: "Ezzel a dallal nagy eséllyel lesz a táncparkett pörgéséből vízszintes rumba."

Az is kiderült, hogy vannak számok, melyek "jobbak a szexnél", ilyen a Queen Bohemian Rhapsody című szerzeménye, melyet a magányos éjszakákon hallgatunk a legtöbbet és a legtöbben.

Mindazonáltal, az amerikai Rand Corporation által készített felmérés szerint azok a tinédzserek, akik obszcén szövegű zenét hallgatnak, nagy valószínűséggel korábban kezdenek nemi életet élni, mint azok a fiatalok, akik más típusú dallamokat kedvelnek.

„Azok a zenészek, akik ilyen módon ábrázolják a szexualitást, egy egészen speciális üzenetet továbbítanak a nemi szerepekről, ami az éretlen hallgatóság életvitelébe beépül. Azok a lányok például, akik ilyen nótákon nőnek fel, hajlamosak arra, hogy párkapcsolataikban alsórendű félként vegyenek részt, és nem akadnak fenn az esetleges megalázásokon sem” – véli Steve Martino, kutató.

A zene mindenesetre rendelkezik azzal az x-faktorral, amitől az emberek boldognak, szomorúnak, agresszívnek vagy éppen ellazultnak érzik magukat.

Lássuk hát azt a húsz számot, mellyel a legtöbb ember szokta a szexuális életét aláfesteni

1. Dirty Dancing album
2. Marvin Gaye, Sexual Healing
3. Ravel, Bolero
4. Berlin, Take My Breath Away
5. Barry White-tól bármi
6. Marvin Gaye, Let's Get It On (ezt dobjuk be, ha vacsora is van!)
7. Righteous Brothers, Unchained Melody
8. Celine Dion, Titanic soundtrack / My Heart Will Go On
9. Serge Gainsbourg, Je T`aime
10. Whitney Houston, I Will Always Love You
11. Aerosmith, I Don`t Want to Miss A Thing
12. Kings of Leon, Sex On Fire
13. Rodgers & Hammerstein, Sound of Music
14. Csajkovszkij, 1812 Nyitány
15. Grease album
16. Donna Summer, I Feel Love
17. Boyz II Men, I'll Make Love to You
18. Abba, Mama Mia
19. Tom Jones, Sex Bomb
20. Star Wars


Forrás: www.ma.hu