Az ózdi vérfürdővel kapcsolatban a Magyar Nemzet megkereste Lakatos Attilát, Borsod megye cigány vajdáját, aki brutális gyilkosságnak nevezte a történteket. 

– Nagyon felháborított, amit a két idős emberrel tettek. A két cigány férfi előtte együtt iszogatott, majd agyba-főbe verte a kisöregeket. Az egyiket brutálisan meggyilkolták, a másik pedig most is élet-halál között van. Szavam nincs hozzá, fogalmam sincs, hogyan lehet ilyet elkövetni. Ez megbocsáthatatlan, ezekre kell mondani, hogy igen, ez a fajta cigány valóban állat. Nem tudok rájuk mást mondani – fakadt ki a lapnak Lakatos Attila.

Lakatos öt éve asztalhoz ültetné a roma vezetőket

A vajda hangsúlyozta, öt éve mondja a többi roma vezetőnek, hogy üljenek le az emberekkel, és magyarázzák el a cigányoknak, hogy mit lehet tenni és mit nem. – Akár házról házra kellene járnunk, ha szükséges. A gond azonban az, hogy nem követnek, pedig az egyszerű, normális cigányok velem értenek egyet. Ők is azt mondják, hogy ezekkel tényleg nem lehet együtt élni. Az egyik cigány mondja a másik cigányról – fogalmazott. Szerinte a romáknak le kell szokniuk arról, hogy polgármestert, jegyzőt és mindenki mást szidnak, de ők maguk nem tesznek semmit. – Semmi nem jár alanyi jogon, mindenért mindenkinek meg kell dolgozni – szögezte le.



„Szavam nincs hozzá, fogalmam sincs, hogyan lehet ilyet elkövetni"

Kocsis: Az MSZP politikusai „a gyilkosok pártjára állnak”

A parlament rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezi a testület fideszes elnöke az újévi szigethalmi késelés, illetve a hétfői ózdi gyilkosság kapcsán – mondta Kocsis Máté, aki egyúttal kijelentette, hogy az MSZP politikusai „a gyilkosok pártjára állnak”. A bizottság fideszes elnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a jövő hétre kezdeményezi a parlament rendészeti bizottságának összehívását, hogy megvitassák és további válaszokat adjanak az olyan bűncselekmények visszaszorításának kérdésére, mint amilyen például az újévi szigethalmi késelés vagy a hétfői ózdi gyilkosság.

Megvédeni az embereket

A kormánypárti képviselő visszautalt az elmúlt napok brutális bűncselekményeire, és egyrészt fontosnak nevezte, hogy a rendőrség néhány órán belül elfogta az elkövetőket, másrészt azt mondta: a politikusok feladata ilyenkor az, hogy megvédjék az embereket az ilyen bestiális bűncselekményektől, és javaslatot tegyenek az ilyen esetek visszaszorítása, megelőzése érdekében. Az is feladat természetesen, hogy az ilyen elvetemült bűnözők ne legyenek szabadlábon – tette hozzá.

Kocsis Máté jelezte egyúttal azt is: a Fidesz nagyon veszélyesnek tartja, amit az MSZP volt és jelenlegi politikusai csinálnak, vagyis hogy feszültséget szítanak, indulatokat gerjesztenek, utcai politikai gyűléseket szerveznek, és félreérthető nyilatkozatokat tesznek, ezzel ugyanis elbizonytalaníthatják a bűnüldöző szerveket, és így „akarva-akaratlanul a gyilkosok pártjára állnak”.

Ózdi tragédia

A megalapozott gyanú szerint két helyi fiatal ölt meg egy 69 éves ózdi férfit, akinek 68 éves testvére is súlyos sérülést szenvedett a bántalmazásokban. A tetteseket Budapesten, egy hajléktalanszállón fogták el, a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója miskolci sajtótájékoztatóján csütörtökön.