Hajdu Ádám amatőr fotós, utazásai során készült képeiből 31 kerül bemutatásra: állatok, növények, tájképek. 

Hajdú Ádám 1978. 02. 22-én született Debrecenben. Biológia-kémia szakon tanult a Tóth Árpád Gimnáziumban, majd 2001-ben kiváló eredménnyel biológus szakon szerzett diplomát a Debreceni Egyetemen. 

2002-től a Hortobágyi Nem­ze­ti Park Igazgatóságán természet­vé­del­mi őrkerület-vezetőként kezdett dol­gozni. 2007-től a Stiefel Laboratories Lim. Magyarországi Kereskedelmi Képviseletén, majd a Richter Gedeon Gyógyszergyár orvoslátogatói munkakörébe került, s ott folytatta a munkáját 2011 szeptemberéig.

A természet nem csak munkájában játszik nagy szerepet, kedvenc szabadidős tevékenységei: túrázás, utazás, természetfotózás és a sport.

2011 szeptemberében Ádámot baleset érte Ausztriában, 33 éves volt ekkor. Súlyos koponyasérülést szenvedett, életmentő műtétet hajtottak végre rajta, és hosszú ideig kómában volt.

Szülei mindenben támogatják fiúkat, és mindent megtesznek felépüléséért. Ádám szépen javul, ezt mutatják képei is, de járni még nem tud.

„Valamennyiünk előtt példaértékű a szü­lők áldozatvállalása és ennek a 34 éves fia­talembernek a gigászi küzdelme a tel­jes gyógyulásért. Talán mások is erőt me­­ríthetnek a történetéből és a kiál­lí­tá­son bemutatott fotókból.” – írták a kiállítás szervezői.

A fotókat Dremák Albert fényképész jótékony támogatóként nagyította.          

A vándorkiállítás Jelen lenni a pillanatban címmel, Szebb lett a világ... alcímmel először az Ifjúsági Házban látható január 14. és február 3. között.

A megnyitóra 2013. január 14-én 17 órától kerül sor az Ifjúsági Ház galériatermében.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak!