Hajdú Ádám természetfotóiból nyílt kiállítás Jelen lenni a pillanatban címmel, Szebb lett a világ... alcímmel az Ifjúsági Ház galériatermében január 14-én. A tárlat február 3-ig tekinthető meg.

Hajdú Ádám 1978. 02. 22-én született Debrecenben. Biológia-kémia szakon tanult a Tóth Árpád Gimnáziumban, majd 2001-ben kiváló eredménnyel biológus szakon szerzett diplomát a Debreceni Egyetemen.
2002-től a Hortobágyi Nem­ze­ti Park Igazgatóságán természet­vé­del­mi őrkerület-vezetőként kezdett dol­gozni. 2007-től a Stiefel Laboratories Lim. Magyarországi Kereskedelmi Képviseletén, majd a Richter Gedeon Gyógyszergyár orvoslátogatói munkakörébe került, s ott folytatta a munkáját 2011 szeptemberéig.
A természet nem csak munkájában játszik nagy szerepet, kedvenc szabadidős tevékenységei: túrázás, utazás, természetfotózás és a sport.
2011 szeptemberében Ádámot baleset érte Ausztriában, 33 éves volt ekkor. Súlyos koponyasérülést szenvedett, életmentő műtétet hajtottak végre rajta, és hosszú ideig kómában volt.
„Valamennyiünk előtt példaértékű a szülők áldozatvállalása és ennek a 34 éves fiatalembernek a gigászi küzdelme a teljes gyógyulásért. Talán mások is erőt meríthetnek a történetéből és a kiállításon bemutatott fotókból.” – írták a kiállítás szervezői.