Grúziának gyakorlatias politikát kell folytatni Oroszországgal kapcsolatban - jelentette ki csütörtökön Irakli Alaszania grúz védelmi miniszter.

MTI - Kijelentette: ő egy olyan országnak a védelmi minisztere, amelynek a 20 százalékát Oroszország megszállta. Ilyen helyzetben az a legfontosabb feladata, hogy az orosz-grúz viszonylatban a jövőben ne ismétlődhessen meg katonai beavatkozás, az új tbiliszi kormány politikája is ezt célozza.
  
Hangoztatta, Grúzia számára fontosak a kapcsolatok Oroszországgal, függetlenül attól, hogy négy évvel ezelőtt háborút vívtak egymással. Tbiliszinek és Moszkvának meg kell kezdenie kapcsolataik normalizálásának a folyamatát a kereskedelem és a kultúra terén.
  
A miniszter hangsúlyozta, országának nincsenek tervei arra, hogy katonailag beavatkozzon Abháziában és Dél-Oszétiában. Erre még politikai elképzelései sincsenek Grúziának - tette hozzá. Nem konfliktusok, nem háború útján kívánjuk rendezni kapcsolatainkat az abházokkal és az oszétekkel - mondta.
  
Úgy vélekedett, meg kell találni annak módját, hogy szorosabbá váljon az együttműködés közöttük a gazdaság, az infrastruktúra és más területeken.