Hírességek tömkelege adja a nevét és támogatását jó ügyekhez, ezúttal brit sztárok tesznek az éhezés ellen.

A Harry Potter sorozat színésznője, Bonnie Wright, Bill Nighy és az Igazából szerelem rendezője, Richard Curtis is azok között a hírességek között vannak, akik részt vesznek az éhezés megszüntetését célzó kampányban.

Az emberi jogi aktivista, Desmond Tutu és a computer mágnás Bill Gates a fő támogatói az If Campaign-nek, ami az éhezés megszüntetését tűzte ki zászlajára. A szakértőik fenntartják nézetüket, hogy a világon elegendő mennyiségű élelmiszer lenne, de nem mindenkinek van ezekhez hozzáférése. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy a brit miniszterelnök, David Cameron használja fel elnökségét a soron következő G8 csúcstalálkozón arra, hogy az éhezés alapvető okait is vegyék kezelésbe.

Az Enough Food for Everyone If kampány már meg is kezdődött Londonban, olyan sztárokkal, mint a már említettek. A fiatal színésznő, Twitter.com oldalán azt írta – „Mi lenne, ha véget vethetnénk az éhezésnek a világon? Gyerünk twittelni, kampányolni, beszélni, kiabálni! Elindítjuk az Enough Food If-et.”
Forrás: One Média Hírügynökség