Hozzávalók:
1,5 kg malachús (pofa, fül, farok, máj stb.),
10 dkg zsír,
20 dkg hagyma,
3 g paprika,
4 dkg só,
4 dkg liszt,
1/2 liter tejföl,
1 g őrölt bors,
1/2 babérlevél,
1/4 citrom.
Elkészítés:
A malacacot megtisztítom és felkockázom (mint a csirkeaprólékot a raguleveshez).
A finomra vágott hagymát 5 dkg zsírban aranybarnára pirítom, rászórom a paprikát és rádobom a malacaprólékot.
Sóval, őrölt borssal és babérlevéllel fűszerezem, majd lefedve, időnként megkeverve majdnem puhára párolom.
Ekkor annyi vizet adok hozzá, amennyi levest szeretnék főzni.
A lisztből és a zsírból egy világos rántást készítek, a leveshez adom és a húst puhára főzöm.
Tálalás előtt citromlével ízesítem és hozzákeverem a tejfölt.