Hozzávalók:
25 dkg. füstölt hús (comb, tarja, stb.) 15 dkg. füstölt kolbász, 45-50 dkg. szálas savanyú káposzta lével, 15-20 dkg. gomba ( erdei gomba is lehet, de csiperke vagy szárított gomba is), 2 fej közepes vöröshagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 5 dkg. liszt, 4- evőkanál étolaj, só, 2 dl. tejföl, 1 evőkanál fűszerpaprika, ízlés szerint őrölt fekete bors,
Elkészítés:
A megforrósított olajon a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott húst.Ha átmelegedett tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, összekeverjük és hozzárakjuk a savanyú káposztát, lé nélkül.Pár percig átkeverjük, majd a levet is hozzáadjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy az teljesen ellepje.Fedővel letakarva majdnem készre főzzük.Eközben a tisztított gombát felszeleteljük és kevés olajon megpirítjuk, majd megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal s végül az egészet hozzáadjuk a káposztához.Ha a leve nagyon elfőtt langyos vízzel pótoljuk. Szükség szerint utánaízesítjük, Ekkor a füstölt kolbászt felszeleteljük és szintén hozzá tesszük. Világos rántást készítünk s ezzel az ételt besűrítjük, 4-5 percnyi forralás után az ételt tejfelezzük ( ezt külön is adhatjuk) és friss fehér kenyérrel kínáljuk.
Tanácsok:
Ha szárított gombából csináljuk akkor a gombát a felhasználás előtt megmossuk, majd langyos vízben 20-25 percig áztatjuk és pirítás nélkül adjuk az ételhez az apróra vágott petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 60 perc