Hozzávalók:
1 fej hagyma félkarikára vágva
2 szál sárgarépa karikára vágva
2 szál fehérrépa karikára vágva
kis zeller szeletelve
esetleg egy kis darab karalábé is mehet bele
20 dkg darált sertéshús
kb. 15 dkg főtt rizs
1 tojás
só, bors, pirospaprika
1 doboz tejföl
1 ek. liszt
lestyán, borsikafű, tárkony
Elkészítés:
Olajon a hagymát a szeletelt zöldségekkel megfuttatni, felönteni vízzel (kb. 2 literrel), mehet bele egy húsleveskocka is és só.
Megfőzni, közben a gombócokat megcsinálni:
darált húshoz a rizst hozzáadni - ki hogy szereti, annyit, 1 tojást hozzáütni, sózni, borsozni, pirospaprikával megszórni és összedolgozni egységes masszává. Kis gombócokat formálni belőle.
A gombócokat beletenni a levesbe, és kb. 10 percig főzni együtt.
Végén: gyenge habarást rátenni: lisztet tejföllel elkeverni, beletenni egy kis tárkonyt, borsikafüvet és lestyánt, behabarni a levest.
Tanácsok:
Ne kavard meg addig, amíg a gombócok fel nem jönnek a leves tetejére.
Nagyon fini:)
Más zöldségeket is tehetsz bele, ha akarsz.
Végén: citrommal lehet savanyítani.
Elkészítési idő: 40 perc