Hozzávalók:
1/2 kg szilva
1/2 cs.vaníliás pudingpor
2 dl tejföl
fahéj, szegfűszeg(vagy éppen mézeskalács fűszerkeverék, én ezt használom)
cukor
csipet só
vékony csíknyi citromhéj
Elkészítés:
A megmosott szilvákat kettévágom, kimagozom, majd egy lábosba téve felengedem vízzel. Megszórom ízlés szerint cukorral, egy csipet sóval és a fűszerkeverékkel, beledobom a citromhéjdarabot. Odateszem főni, de figyelek, mert hamar szétfő a szilva. Bár ez csak a látványon ront, szerintem az íze még finom is tőle. Közben a tejfölt elkavarom csomómentesen a pudinggal, és a tűzről lehúzott levest behabarom vele. Visszateszem pár pillanatra a gázra, és megkóstolom, ha kell kicsit még javítok az ízhatáson.