Hozzávalók:
- 25-30 deka zöldborsó (persze nettósítva és csak honi termék)
- (ha van otthon, egy kis húsos csont vagy bőrös csirkenyak vagy aprólék)
- némi disznózsír
- másfél, két evőkanál liszt
- ízlés szerint só (vegeta)
- egy csokor zöldpetrezselyem
- másfél evőkanál cukor
- 1 liter víz
- 25-30 deka zöldborsó (persze nettósítva és csak honi termék)
- (ha van otthon, egy kis húsos csont vagy bőrös csirkenyak vagy aprólék)
- némi disznózsír
- másfél, két evőkanál liszt
- ízlés szerint só (vegeta)
- egy csokor zöldpetrezselyem
- másfél evőkanál cukor
- 1 liter víz
Elkészítés:
Ha van valami húsos csont vagy csirkeaprólék vagy akármi hasonlatos, akkor az egy liter vízzel, a sóval vagy vegetával főzök egy kis alaplevet.
A disznózsíron megdinsztelem a borsót, levet enged, majd folyamatos kevergetés mellett addig párolom, amíg az összes vizet el nem felejti.
Meghintem a liszttel, majd 1-2 percig tovább kevergetem (végül is ez lesz önmaga rántása).
Felöntöm a húslével (vagy, ha az nincs vízzel), cukrozom, ha szükséges, még rásózok. Az egészet felforralom.
Az utolsó pillanatban még rászórom az apróra vágott zöldpetrezselymet.
Ha van valami húsos csont vagy csirkeaprólék vagy akármi hasonlatos, akkor az egy liter vízzel, a sóval vagy vegetával főzök egy kis alaplevet.
A disznózsíron megdinsztelem a borsót, levet enged, majd folyamatos kevergetés mellett addig párolom, amíg az összes vizet el nem felejti.
Meghintem a liszttel, majd 1-2 percig tovább kevergetem (végül is ez lesz önmaga rántása).
Felöntöm a húslével (vagy, ha az nincs vízzel), cukrozom, ha szükséges, még rásózok. Az egészet felforralom.
Az utolsó pillanatban még rászórom az apróra vágott zöldpetrezselymet.
0 Megjegyzések