Hozzávalók:
- 25-30 deka zöldborsó (persze nettósítva és csak honi termék)
- (ha van otthon, egy kis húsos csont vagy bőrös csirkenyak vagy aprólék)
- némi disznózsír
- másfél, két evőkanál liszt
- ízlés szerint só (vegeta)
- egy csokor zöldpetrezselyem
- másfél evőkanál cukor
- 1 liter víz
Elkészítés:
Ha van valami húsos csont vagy csirkeaprólék vagy akármi hasonlatos, akkor az egy liter vízzel, a sóval vagy vegetával főzök egy kis alaplevet.
A disznózsíron megdinsztelem a borsót, levet enged, majd folyamatos kevergetés mellett addig párolom, amíg az összes vizet el nem felejti.
Meghintem a liszttel, majd 1-2 percig tovább kevergetem (végül is ez lesz önmaga rántása).
Felöntöm a húslével (vagy, ha az nincs vízzel), cukrozom, ha szükséges, még rásózok. Az egészet felforralom.
Az utolsó pillanatban még rászórom az apróra vágott zöldpetrezselymet.