A kis Riley Pettipierre csőrös poharába drogfüggő anyja metadont öntött, amit a kisfiú megivott. Szakértői vizsgálatok azóta kimutatták, hogy már halála előtt hónapokkal is folyamatosan került drog a kicsi szervezetébe.

A kétéves kisfiút 33 éves anyja, Sally Dent és férje, Shaun Binfield nevelte a derbyshire megyei Belperben, írja cikkében a Daily Mail. Az anya súlyosan drogfüggő már évek óta, így orvosai egy leszokásban segítő gyógyszert, metadont írtak fel neki.

Ezt tette bele - egyelőre ismeretlen okból - egy csőrös gyerekpohárba, amit a hálószoba egyik szekrényén hagyott, Riley számára is elérhető közelségben.

Másnap reggel kisfiát eszméletlenül találta az ágyban, és bár azonnal hívta a mentőket, a kiérkező orvos már nem tudott segíteni az élettelen gyereken. Nem sokkal kórházba szállítása után halottnak nyilvánították.

A boncolás kimutatta, hogy Riley testében halálos adag metadon volt, amit a nyomozás szerint a csőrös pohárból ivott meg. Bár a szülők eredetileg azt állították, hogy a kicsi biztosan felmászott a hálószoba szekrény tetejére, ahol a gyógyszereket tárolták, ezt a lehetőséget természetesen elvetették a rendőrök.

A szülők ellen gondatlanságért indult ejárás, ám az ügy bonyolódni látszik. A halottkém jelentése szerint ugyanis a kisfiú hajában kokain, heroin és metadonszármazékot találtak, ami azt mutatja, hogy Riley szervezetébe élete utolsó négy hónapjában többször is került ezekből a drogokból. Anyja egyelőre azzal védekezik, hogy fogalma sincs hogyan történhetett ez, és állítja, nem adott kábítószert gyermekének.

Az ügyben tovább folytatódik a nyomozás - írja a Bors.