A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Cucás Világzenei Együttes január 18-án (pénteken) 19 órától ad koncertet a DMK Csapókerti Közösségi Házában (Süveg u. 3.). A belépés díjtalan!

A Cucás Világzenei Együttes alapítója, Kálmán Péter ‘Cucás’, aki ifjúkorában elkötelezte magát a magyar népzene mellett, több formáció aktív tagja, mint prímás (Szeredás Együttes), ahol különféle tájegységekről származó autentikus népzenét játszik.

A népzene, népi ének, néptánc egy jól körülhatárolható rajongótáborral rendelkezik, ezt tágítva született meg a Cucás Világzenei Együttes, amely megtartva az autentikus népzenei elemeket, modern hangzással egészül ki, így téve maivá azt, ami a miénk, ami hagyományos.

Az ismert és kevésbé ismert népdalok átiratai szerte az országban pozitív fogadtatásban részesültek. Sikert arattak a Debrecenben megrendezett Városok, Falvak Szövetsége rendezvényen, a Balaton partján, a Csopak-napokon, illetve a Vidéki Színházak Fesztiválján, Budapesten, ahol a Thália Színház meghívásának tettek eleget.

A Cucás Világzenei Együttes legújabb zenei anyagát, minél több rendezvényen be szeretné mutatni. Célkitűzésük: a népzenei gyökereket közelebb vinni a ma emberéhez.