Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg fehér bab,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olaj,
1 teáskanál zúzott cseresznyepaprika,
5 dl zöldségleves,
40 dkg paradicsompüré,
1 tojás,
petrezselyemzöld,


Elkészítés:
Az éjszakára beáztatott babot nem sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vörös- és fokhagymát apróra felkockázzuk. Az olajat felhevítjük. A kétféle hagymát és paprikát megpirítjuk, a paradicsompürével elkeverjük, majd a levessel felöntve felforraljuk. Sóval ízesítjük. A tojást megfőzzük.

A babot a levesben felmelegítjük. Tányérokba merjük, és a felkockázott főtt tojással megszórjuk. Petrezselyemzölddel díszítjük.