Hozzávalók:
25 dkg csicseriborsó
- 10 dkg burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- fél citrom reszelt héja és leve
- 2 dl natúr joghurt vagy főzőtejszín
- petrezselyem és lestyánzöld, snidling, só, bors
- egy kisebb kígyóuborka
- 2 kemény paradicsom

Elkészítés:
Az előző nap beáztatott borsót a kockára vágott burgonyával, a vöröshagymával ( vagy póréval) és a fokhagymával, a lestyán zöldjével, a citrom héjával, sóval, frissen őrölt borssal puhára főzzük. A citrom héját kivesszük, majd összeturmixoljuk. Ízesítjük a citrom levével, a joghurttal felengedjük (vagy tejszínnel), ha kell, utána ízesítünk. Ha túl sűrű lenne, tegyünk még hozzá joghurtot (tejszínt). Tálaláskor megszórjuk a vékony csíkokra vágott uborkával, a kockára vágott paradicsommal, az apróra metélt petrezselyemmel és a snidlinggel. Pirítós kenyérrel vagy bagettel kínáljuk jó hidegen.
A receptet Hamar Attiláné küldte.