Hozzávalók:

20 dkg fehérbab
2 nagy sárgarépa
2 kisebb fehérrépa
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejszín
15 dkg gépsonka
2 kávéskanál őrölt koriander
2 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 púpos kanál ételízesítő
bors
liszt
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Az előző este beáztatott babot felteszem főni, és mikor majdnem készre puhult, hozzáadom a kicsi kockákra felvágott sárga- és fehérrépát, zúzott fokhagymát, belereszelem a hagymát, és végül befűszerezem. Ha a zöldségek már megpuhultak, akkor behabarom a tejszínnel. Olívaolajban megpirítom a gépsonkát, amit kis kockákra vágtam, és a levesbe teszem.

Tanácsok:
Megjegyzés:
El lehet hagyni a gépsonkát, és helyettesíteni krumpligombóccal, vagy a kettőt együtt levesbetétként hozzáadni, így mint egytálételt felszolgálni.