Hozzávalók:
1 csirkemell
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 5 cm gyömbér
2 sárgarépa
1 kis zeller vagy angol zeller
1 kis kínai kel
25 dkg shitake gomba
1-2 chilipaprika
15 dkg rizstészta
húsleveskocka
bors

kínai ötfűszer keverék (vagy örölve a következő egyedi fűszerek: bors, szegfűszeg, fahéj, csillagánizs és édeskömény)
1 evőkanál (szezám)olaj
2-3 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:
A gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük.
A csirkemellett vékony csíkokra vágjuk.
A pórét és a sárgarépát hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
A zellert vékony csíkokra vágjuk.
A gombát kisebb darabokra vágjuk, pl. negyedeljük.
A kínai kelt félbevágjuk, és felcsíkozzuk.
A chilit felkarikázzuk.

A wokot előmelegítjük, beleöntjük a szezámolajat, és megpirítjuk benne a gyömbért és a fokhagymát, ügyelve, hogy meg ne égjenek.
Rádobjuk a csirkemellcsíkokat, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a pórét, megpároljuk, majd *puhulási sorrendben* a többi hozzávalót (először a zellert és a répát, végén a kínai kelt).
Fűszerezzük, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, pár percet főzzük.
Ezután hozzáadjuk a rizstésztát, és elzárjuk alatta a tűzhelyet, és fedő alatt hagyjuk állni. Közben azért párszor átkavarjuk, hogy a puhuló tészta elkeveredjen a zöldségekkel.

Tanácsok:
Bármilyen további zöldséggel gazdagítható (pl. brokkoli, borsó, zöldbab). Ha tartalmasabb levest szeretnénk, a risztészta előtt öntsünk a levesbe két felvert tojást, és keverjük el. Ha több vízzel öntjük fel, akkor levesesebb állagú ételünk lesz, ha kevesebbel, akkor a tészta magába szívja a vizet, és egytálételhez hasonlatossá válik.