Hozzávalók:
2 db szép érett avokádó
kevés olívaolja
1 fej kisebb hagyma
1 kicsi zöldpaprika
bő fél liter leves(lehet kockából is)
2 dl tejszín
kevés liszt
só, őrölt fehérbors

Elkészítés:
Az avokádót hámozzuk meg, szedjük ki a magját és a husát vágjuk fel kockákra. Olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd tegyük rá az avokádót és a felkockázott paprikát. Fűszerezzük, és öntsük fel a levesalappal. Míg összeforr, a tejszínből és kevés lisztből készítsünk habarást, amit óvatosan öntsünk a levesbe. A tűzről lehúzva botmixerrel vagy turmixban pépesítsük a levest, majd tegyük vissza a gázra, hogy forrjon még egyet.Amikor kihűlt, tegyük be a hűtőbe, onnan fogyasztva az igazi!

Tanácsok:
Tudom, hogy nem egy általunk is megszokott leves, de érdemes kipróbálni. Nincs benne semmi ördöngősség, és nagyon finom. Tálaláskor a leves tetejét meg lehet szórni vagdalt mandulával, vagy éppen csíkokra vágott uborkával.