Hozzávalók:
4 sárgarépa,
1szál póréhagyma,
2 zeller,
8dkg árpa(bioboltból),
1ek olaj,
1 babérlevél,
1l zöldségleves(2 kockábol),
2 paradicsom,
20dkg pulykahús,
só, őrölt fehér bors,1/2 csokor snidling

Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk,vastag szeletekre vágjuk,póréhagymát meghámozzuk hosszában bevágjuk és a zöld részével együtt vékony karikákra vágjuk.A zellert tisztítjuk,vékony szeletekre szeljük,zöld részüket apróra vágjuk,az árpát szűrőbe téve hideg vízben lemossuk.A zöldséget olajban,serpenyőben ,megpirítjuk,az árpát hozzáadjuk,és együtt sütjük.A babérlevelet beletesszük és a levessel felöntjük,közepes lángon kb.15 percig főzzük.Közben a paradicsomot leforráztuk, rövid ideig a forró vízben állni hagyjuk,majd hideg vízzel leöblítjük.A héját lehúzzuk és apró kockára vágjuk.A kockára vágott hússal együtt a levesbe rakjuk,megsózzuk,megborsozzuk,és még 15 percig főzzük.A snidlinget megmossuk,vékony karikákra vágjuk.Az árpalevest utánaízesítjük és snidlinggel megszórva tálaljuk.Friss bagettet kínálunk hozzá.

Tanácsok:
Egész árpaszemeket rakjunk bele,éjszakára áztassuk be,majd 1 óráig főzzük

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 180 kcal
Szénhidráttartalom: 20 gramm
Zsírtartalom: 17 gramm