Hozzávalók:
krumpli
bacon(darabolt a legjobb)
virsli
babérlevél
hagyma
fokhagyma
tejföl
liszt
olaj
tárkony

bors
petrezselyem
leveskocka
ecet (vagy tárkonyos ecet)

Elkészítés:
A karikára (vagy kockákra) vágott krumplit feltesszük sós vízbe főni.
Olajon megpirítjuk a bacont és a virslikarikákat, majd kiszedjük őket. Az olajban megdínszteljük az apróra vágott hagymát, és a fokhagymát. (pici vizet, sót tehetünk a hagymára, akkor jobban megfő, és nem lesz hagymadarabos a leves - ha netán nem sikerült elég apróra vágnunk).
Teszünk bele babérlevelet. Tejfölös habarást készítünk. (liszt + tejföl), hozzáadjuk a leveshez a többivel együtt.
Teszünk hozzá még petrezselymet, sót, borsot, tárkonyt, esetleg leveskockát.
A végén visszatesszük a pirított bacont és virslit. Pici tárkonyos ecettel még savanyíthatjuk.

Tanácsok:
Állítólag a krumpli minden formában tejszaporító, ezért szoptatós anyukaként az egyik kedvenc levesem!