Hozzávalók:
hús (marhacomb, lábszár, nyak, / sertéscomb, / csirkemell stb.)
1 fej vöröshagyma

sárgarépa
fehérrépa
karalábé
krumpli
zellergumó
zellerszár
1 paprika (bevágva)
1 paradicsom (bevágva)
kelkáposztalevél
1-2 gerezd fokhagyma
csirkehúslevesbe: borsó, gomba
bors
pici szerecsendió
pici köménymag (őrölt)
húsleveskocka

Elkészítés:
Feltesszük a húst sós vízbe főni egy egész fej hagymával.
Lassú tűzön, félig rátett fedővel. A habot leszedjük.
Ha félig megfőtt a husi, bezöldségezzük: répa, fehérrépa, karalábé, zellergumó, zellerszár, paprika, paradicsom, fokhagyma, leveskocka, kelkáposztalevél.
Fűszerezzük: utánsózás, bors, szerecsendió, kömény.
Ha a zöldségek is már majdnem puhák, akkor mehet bele a krumpli (csirkehúslevesbe gomba és a borsó. )
Készre főzzük.