Dr. Korhecz Tamás sajtóértekezlete

Bővülő program, vagyis több mint ezer MNT-s ösztöndíjjal támogatott diák, népességjavító program, és egy szabadkai egyetem létrehozásának lehetősége – ezek a Magyar Nemzeti Tanács 2013-as évre vonatkozó tervei.

Korhecz Tamás sajtótájékoztatón ismertette a jövő évi terveket, valamint értékelte az idei évet.

A karácsonyi köszöntés előtt a Magyar Nemzeti Tanács elnöke évértékelőt tartott. Ebben azt mondta, az MNT idei munkáját jelentősen befolyásolta, hogy 2012-ben, a választások évében a legtöbb intézmény és szervezet a kampányolással volt elfoglalva. „Nem ideális körülmény a munkára, a fejlesztésre. Ennek ellenére örülök, hogy ilyen körülmények között is sikerült a programokat megvalósítani.”

Korhecz Tamás előre ismertette a Magyar Nemzeti Tanács csütörtöki, 28. rendes ülésének napirendi pontjait. A legfontosabb az idei év pótköltségvetése, valamint a 2013-as költségvetés lesz. Emellett az MNT által alapított és társalapított intézmények pénzügyi és munkaterve is a 27 napirendi pont között szerepel. A sajtótájékoztatón szó volt arról is, hogy a jövő évi 446 millió dináros költségvetés nagyobb, mint az idei 375 millió dináros.

„Mintegy 70 millió dinárt tesz ki, ez a teljesen bővülő programjainknak az eredménye. 2013-ban újabb ösztöndíjasok lesznek, bővül az iskolabuszban résztvevő diákok száma is.”

Ez a körülbelül 70 millió dináros különbség az anyaországi támogatásoknak köszönhető – tette hozzá az MNT elnöke. (Pannon RTV)