Karácsony előtt két nappal megnyitották az A1-es autópálya Déva–Piski közötti szakaszát. A menetirányonként kettő plusz egy sávos pályaszakaszra a Déva, illetve Piski határában kialakított körforgalmakból lehet felhajtani.

Az Arad felöl közlekedő nehézsúlyú kamionoknak azonban eléggé nehézkes a pálya megközelítése, lévén, hogy a 7-es országútról egy rendkívül szűkre szabott, ideiglenes körforgalmon kell átvergődniük ahhoz, hogy ráhajthassnak a Maros túloldalán futó A1-re. – Ezt a gondot igyekszünk minél előbb kiküszöbölni. Hiszen azért siettünk e 15 kilométeres szakasz átadásával, hogy ezzel is könnyítsünk a Déva–Piski közötti forgalmon. A kamionokat mielőbb át kell irányítani az A1-re – közölte az átadás alkalmával Ioan Ambruş, a temesvári regionális útigazgatóság vezetője.

A megnyitott pályaszakaszon még amúgy is sok a teendő. A menetirányok közti sövény, a pályaszéli kerítések még sehol sincsenek. Utóbbi hiányát jelzik az egyelőre nem túl zsúfolt pályán fel-alá sétáló kóbor kutyák is.

A CNADNR igazgatója szerint ezek az apróságok heteken belül megoldódnak. – Áprilisra teljességében el kell készülnie a Déva–Szászváros szakasznak, az összes híddal, feljáróval és elválasztó sövénnyel, kerítésekkel – mondta Ioan Ambruş, megemlítve, hogy a bő 100 millió eurós ISPA támogatással épülő A1-es autópálya legutóbb megszabott átadási határidejét már egy nappal sem lehet tovább tologatni.

Gáspár-Barra Réka
nyugatijelen.com