Időpont: 2012. december 23, Vasárnap (16:00)
Helyszin: Kossuth tér

LEGYEN SZERETET!

december 23., vasárnap, 16 óra – Kossuth tér
- Gyertyagyújtás és köszöntők a Város Karácsonyfájánál
- „Debrecenből Betlehembe” – Legyünk részesei a bibliai élőképnek!
- Szeretethimnusz a Mária című musicalből Szarka Tamás (Ghymes Együttes) előadásában
- Vigyük haza a betlehemi lángot!
- „Megszületik a gyermek Jézus!”

A Városháza elől 15.30-kor induló menetben immár a betlehemi történet minden résztvevője szerepel – így érkezik meg a Szent Család is szamárháton a Város Karácsonyfájához, majd a Nagytemplom elé.
A Nagytemplom előtt köszöntőt mond Ferenczi Richárd, a Szent Anna Főplébánia káplánja, illetve Balogh Barnabás a Magyar Református Szeretetszolgálat lelkész-igazgatója.
Az ünneplő menet közel 300 résztvevője látványos betlehemi élőképben elevenítik meg a betlehemi történetet.
Itt Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház igazgatójának rendezésében a Mária című musicalből láthatunk több részletet. Fellép Újhelyi Kinga, színművész és Szarka Tamás, Kossuth-díjas művész (Ghymes Együttes). Közreműködik a Debreceni Csokonai Színház kórusa, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes táncosai és az Ady Endre Gimnázium diákjai.
A Szentföldről érkezett Betlehemi Lángot a debreceni Kolping csoport adja át a jelenlévőknek, hogy ki-ki magával vigye az otthonába, közösségébe. Az Emlékkertben a gyermek Jézus megjelenésével pedig kiteljesedik a betlehemi hajlék…

Adventi hívogató

december 20., szerda, 16 óra - Nagytemplom
Szeretettel vár minden debrecenit, kicsiket és nagyokat Adventi ünnepségén a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája december 20-án 16 órától, a Nagytemplomban.

A fény és advent összekapcsolódik az ünnep külsőségeiben, de üzenetében is. Adventkor arra várunk, aki Isten tökéletes ajándéka, akit az írás a világ világosságának nevez.

Az ember szeretné lehozni a mennyei fényt a földre, vagy legalább felérni hozzá. Vágyik az ünnep melegére, végső soron Isten közelségére. A karácsony és advent üzenete ez: Isten közel jött, a mennyei eljött a földre, elérhető, itt van. Ajándékként jelent meg Jézus személyében.

„…minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása…”