Kreatim-Átrium címmel karácsonyi kiállítást és vásárt tartanak csaknem 60 iparművész részvételével egész vasárnap az Átrium moziban, Budán. 

A mozi előtt street art alkotás köszönti a látogatókat: egy szürke lámpaoszlopot a "fonalgerillák" beburkoltak úgy, hogy a kézzel kötött "oszlopruha" reflektál a mozi art deco stílusú előcsarnokára - mondta Szabó Eszter Ágnes, az egyik szervező.

Fiatal és idősebb iparművészek, köztük ruhatervezők, üvegesek, keramikusok, textilesek teszik ki portékájukat, dísz- és használati tárgyaikat, mindezeket elérhető áron - hangsúlyozta.

Köztük lesz Urbánfy Éva textiles, Szilágyi Csilla, Kiss Aba Regő, Gondán Gertrúd és Szász Károly üvegtervező művészek, de Jeges Éva selyemfestő is bemutatja munkáit.

Újrahasznosító varroda is működik majd a vásáron: bárkinek lehetősége lesz régi ruhájából újat varázsolnia a Random Varrodában, ahol segítséget is adnak a szakemberek. Lehet majd táskát, játékokat is készíteni akár hozott anyagból.

Délután 4 és 6 óra között a szervezők várják azokat, akik szívesen elmondanak egy-egy saját történetet a dizájnról - tette hozzá Szabó Eszter Ágnes megjegyezve, hogy a Kreatimra a belépés ingyenes.