A hideg téli hónapok alatt nem árt felmelegíteni a családi hajlékunkat egy kis meghittséggel,sok teával és egy kis sütivel. Ezért ajánlom ezeket a recepteket, próbálják ki, lepjék meg a szeretteiket. 

Forró erdei gyümölcsös tea flip

Két teáskanál Piros gyümölcskoktél nevű gyümölcsteát leforrázzuk másfél deci forró vízzel, hagyjuk benne 10 percig, majd szűrjük rá 2 púpozott evőkanál erdei gyümölcs mixre, természetesen mirelit gyümölcsökről beszélek. Majd terítsük be az egészet tejszínhabbal. A mirelit gyümölcsöt ne fagyasztott állapotában használjuk fel, mert a tea flip hideg lesz. Cukrot ízlés szerint.

Ünnepi süti gyerekekkel

 A gyerekek is próbára tehetik magukat, ahogy a nevéből is látszik. Tésztát nyújthatnak és különböző formájú kiszúrókat használva formázhatják. A kisütött süteményt összeilleszthetik lekvárral. Nincs ennél jobb családi móka a számukra! J
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg liszt, 3 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, 15 dkg cukor, 12,5 dkg vaj, 1 tojás, 1 evőkanál víz

Először az alkotóelemeket alaposan összegyúrjuk.

Azután a 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és jöhet a formázás: csillag, fenyőfa, holdacska és egyéb alakú kiszúróval. Előmelegített sütőben megsütjük.

A sütés ideje alatt elkészítjük a tölteléket. Szilvalekvárt és almalekvárt összekeverünk, majd fahéjjal ízesítjük, ízlés szerint. Ezután lehet ragasztgatni a tésztákat.