Szex közben ölte meg az áldozatát, feldarabolta a testét, a fejét pedig megfőzte. Csak három évet kapott a német gyilkos.

Január 18-án a rendőrség az otthonában talált rá Carsten S., banki alkalmazott holttestére. Az áldozat feje egy lábasban volt, megfőzve. Holttestének további darabjait az elkövető, Michael S. kofferekben és szatyrokban vitte magával. A tettes és az áldozat egy homoszexuálisoknak létrehozott internetes oldalon ismerte meg egymást, és megegyeztek: szado-mazo szex lesz közöttük - számolt be a Bild.

A bírósági tárgyaláson kiderült, Michael S. megkötözte a férfi kezét és lábát. Száját és orrát is bekötötte. Szinte pillanatok alatt megfulladt. Eltűnését az élettársa jelentette még január elején, a nyomozók pedig tanúként hallgatták ki Michael S.-t. Az egyik rendőr emlékei szerint a férfi azt mondta, a banki alkalmazott kérése volt, hogy kötözze be úgy a száját és orrát, hogy ne kapjon levegőt.

Néhány nappal a meghallgatását követően ismét beidézték, és akkor arra lettek figyelmesek, a férfin súlyos sérülések találhatók. Ekkor derült ki, hogy öngyilkosságot kísérelt meg, hogy megússza a börtönt. Feltehetően sejtette, mi vár majd rá.

Az ügyészség életfogytiglant kért a férfire, a bíróság azonban úgy ítélte meg, nem állt szándékában megölni a férfit, így csak 3 év börtönt kapott.