Rekordmennyiségű, 550 jelölés érkezett az idei Prima Primissima Díjra, amelyre tíz kategóriában összesen harminc jelölt esélyes – köztük a Kodály Kórus. A kiválasztott, már Prima-díjasok közül kategóriánként egy-egy jelölt kaphatja meg a Prima Primissima Díjat.


A Pólus Online olvasói még mindig szavazhatnak a város hivatásos énekkarára – egészen pontosan december 3-án délig. Akkor a szavazás lezárul, és nem sokkal később, december 7-én kiderül, kik nyerték a 2012. évi Prima Primissima Díjakat. A nagyszabású gálán, az elismerés alapításának 10. évfordulója alkalmából Jubileumi Primissima Díjakat is kiosztanak a korábbi évek Prima-díjasai közül ötnek.

 A magyar zeneművészet kategóriában a debreceni Kodály kórus Miklósa Erika operaénekes és Szenthelyi Miklós hegedűművész mellett esélyes a fődíjra.

A szavazásban részt vehet minden, 18. életévét betöltött természetes személy, aki Magyarországon él és itt tartózkodási vagy lakóhellyel rendelkezik. S mint a Kodály honlapján olvastuk, ez a szavazás akár egy A-osztályú Mercedest is hozhat a szerencsés voksolóknak. Itt lehet további hasznos részleteket is olvasni a szavazás mikéntjéről.

Szavazni a debreceniekre telefonon és SMS-ben csak személyekhez kötött telefonszámokon lehet (ezek alapdíjasok, tehát nem kerül horror összegekbe a voks…), valamint interneten, a www.primaprimissima.hu honlapon keresztül. A Kodály Kórus telefonszáma: +36 (70) 707-7008/1