A szakma Bárány Attilát tartotta a legjobbnak idén, a közönségdíjat ezúttal is Sterbinszky vehette át.

A Magyar Lemezlovas Egyesület, közismert nevén a DJ Szövetség hatodjára rendezte meg a díjátadó ünnepségét. Mind a szakma képviselői, mind a közönség három-három kategóriában szavazta meg kedvenceit, előbbiek a DJ Szövetség által működtetett zártkörű szakmai szavazáson, utóbbiak pedig a Facebookon.

Az est egyik nagy nyertese a ’felfedezett’ kategóriában a szakma és a közönség által egyaránt legjobbnak talált Chris Lawyer. A 2012-es év feltétlenül az övé volt; két igen sikeres saját dal (Right On Time, Do The Lawyer – Mezara) mellett fellépő DJ-ként is mindenhol óriási rajongótábor várja.

’Az év producere’ kategóriát az évek óta itthon és külföldön egyaránt sikeres duó, a korábbi évek szavazásain is egyre jobban szereplő, idén végre a díjat is elhódító Crazibiza nyerte. A fiúk épp kelet-ázsiai turnén vannak, Kínától Dél-Koreán át Japánig számos helyen lépnek fel, így a díjat hazaérkezésükig egyelőre csak a távolból tudták megköszönni.

A közönség ismét Sterbinszky mellett tette le a voksát; a régóta népszerű, közösségi oldalakon is igen aktív, egykor minden idők legnagyobb hazai eladási példányszámait produkáló, mixlemezeiről is ismert lemezlovas másodszor vehette át az Év DJ-je közönségdíjat.

A szakma díját három éven keresztül Bárány Attila nyerte meg, de tavaly Andro sikeresen hódította el a címet. Nos, Bárány Attila idén visszaszerezte! Így immáron negyedszer lett ő az Év DJ-je a szakmai szavazáson.

A műfaj, a diszkózás hazai megteremtői, a nagy „ABCD” kvartett tagjai közül Arató András, B. Tóth László és Dévényi Tibor a korábbi években már megkapták, így itt volt az ideje, hogy Cintula, azaz Keresztes Tibor is átvehesse az életműdíjat. Magyarország 1-es számú DJ-igazolványával rendelkező lemezlovasa több rádióállomás és megszámlálhatatlanul sok reklám egykori hangja a tőle megszokott jópofa eleganciával vette át a díjat; meg is kapta érte a megérdemelt tapsot.