Eddigi élete munkája veszett oda a kétgyermekes Balogh Évának. A nő azt gyanítja: élettársa, András beváltotta fenyegetését, és ő gyújtotta fel a házukat. Éva tovább retteg: a férfi szabadlábon van.

Zokogva járja körbe háromfai házának elszenesedett romjait Balogh Éva.

Az asszony élete munkája semmivé lett, amikor csütörtök éjjel a takaros otthon porig égett. Biztos benne, hogy volt párja, gyermekei apja, András tette.

– Hét éve ismerkedtünk meg, szerettem őt, pedig sokszor ütött-vert, ivott, és nem foglalkozott azzal, hogy ezt a közös kislányaink is látják – meséli szomorúan az asszony. – Most már tudom, ott kellett volna hagynom, de minden egyes eset után megígérte: ez lesz utolsó. Még akkor is hűségesen vártam rá, mikor börtönbe került.

Közben Éva a házat teljesen felújította, a kicsiknek baldachinos ágyat, játékokkal zsúfolt szobát teremtett. Saját kezével csinosította otthonukat, így várta sittről hazatérő párját. De minden ott folytatódott, ahol abbamaradt: András a család összes pénzét elitta.

A nőnél betelt a pohár, és szakított a férfival, aki azonban nem adta fel: visszatért Évához, és húszezer forintot követelt.

– Nem adtam neki. Ekkor megfenyegetett, hogy felgyújtja a házat, majd elment. Rossz érzésem volt, ezért azon az éjszakán átmentünk a gyerekekkel anyukámhoz, Babócsára. Hajnalban jött a telefon: lángol a ház. Mire odaértünk, porig égett. Mindenünk odaveszett, csak azok a ruhák maradtak meg, amelyeket viseltünk. A ház lakhatatlanná vált – magyarázza a fiatalasszony.

A megpróbáltatások azonban nem értek véget: Vica most is félelemben él. Retteg, hogy volt párja bosszút áll rajtuk. András – akit nem sikerült elérnünk – ugyanis szabadlábon van.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon közölték, hogy a tűzvizsgáló kizárta az idegenkezűséget, egy kályhából kipattanó szikra okozhatta a tüzet.