Csoporttá alakult és részben megkezdte működését Kósa Erika új vállalata, a Consequit Pénzügyi Tanácsadó és Biztosításközvetítő Zrt. A vállalat-csoport tagjai a Consequit Zrt, a szlovák biztosításközvetítő cég, a Consequit Alkusz Kft és a Jövő Alapítvány. 

Startolnak: biztosítások és arany

A Consequit menedzsmentje november elején vásárolt meg egy alkusz céget - Consequit Alkusz Kft – amely már meg is kezdte működését három területen: hitel, biztosítás és ingatlan. A Consequit Alkusz Kft főbb partnerei közé tartozik az Uniqua, az Aegon, a Generali, az Allianz, a CIG, a Groupama, a Chartis, az ING és a Metlife.

Kósa Erika, a Brokernetből gazdagodott meg az egykori pedagógus

A vállalatcsoport zászlóshajója, a Consequit Pénzügyi Tanácsadó és Biztosításközvetítő Zrt. a napokban köt szerződést a Solar Gold Zrt-vel, amely kifejezetten a Consequit számára fejlesztett aranybefektetéshez kapcsolódó termékeket kínál. Ezeket a termékeket azonnal el is kezdi értékesíteni a tanácsadói hálózat. A társaság több vezető biztosítóval írt alá szándéknyilatkozatot, velük a szerződéseket a PSZÁF engedély megszerzése után köti meg.

Cég a Brokernettől

A Brokernet-tel októberben aláírt megállapodás szerint a Consequit Csoport tagja lett az a szlovák cég is, amely korábban a Brokernet tulajdonosainak kezében volt. Ez a vállalat 2013. január 1-től részvénytársasági formában működik tovább. A csoport a szlovák céggel együtt összesen 11 irodával - egy fővárosi, hét vidéki és három szlovákiai - kezdi meg működését.

Profikat igazoltak le - de hogyan tovább?

Új tagokkal bővült a Consequit Tanácsadó Testülete is. A menedzsment – Kósa Erika elnök, Dr. Farkas András értékesítési vezérigazgató Körtvélyesi Zoltán vezérigazgató és Szántó Ferenc hálózati igazgató – munkáját segíti mostantól Czakó Borbála volt brit nagykövet, Bosnyák Attila, a MetLife közép-kelet európai akvizíciós igazgatója, Unger Anita adótanácsadó, közgazdász, illetve Benkő Vilmos közgazdász.

A Consequit folyamatosan építi ki a tanácsadói hálózatot, jelenleg zajlanak a felvételi interjúk. A hálózat-építésről Kósa Erika ezt mondta: „Hiszek a csapat erejében. Boldoggá tesz, hogy látom, milyen sokan szeretnének velem dolgozni és másokat segíteni abban, hogy felelős pénzügyi döntéseket hozzanak. Jövő év végére 800-1000 fős értékesítői hálózatot fogunk kialakítani.”

A Consequit Csoport nagy hangsúlyt fog fektetni a tanácsadók folyamatos képzésére és vizsgáztatására.

Az alapító saját útjára lépett

Kósa Erika

Több mint 20 éve tevékenykedik pénzügyi pályán. Az eredetileg pedagógus végzettséggel rendelkező szakember egy osztrák pénzügyi tanácsadó cégnél szerzett komoly tapasztalatot, ahol egy évtizeden keresztül dolgozott. Értékesítési igazgatói pozícióból váltott 1999-ben, amikor társaival megalapította a Brokernetet, amely Magyarország és Közép-Európa meghatározó pénzügyi tanácsadó szervezetévé nőtte ki magát. Kósa Erika 13 éven keresztül vett részt a Brokernet felépítésében és vezetésében, majd 2012-ben megalapította saját vállalkozását, a Consequit-et. Kósa Erika Magyarország leggazdagabb üzletasszonya