Ülő Bika Sitting Bull eredeti nevén Tatanka Ylotake 

Indián hadvezér

A Dakota származású (amerikai-turáni) Ülő Bika híres szabadságharcával írta be magát a világtörténelembe, amelyet a kegyetlen, véreskezű területfoglalók ellen vívott sziú indián testvéreivel. Közel száz sikeres harci cselekmény kötődik a nevéhez, ebből egyetlen egyet veszített el, ekkor Kanadába menekült, de pár évvel később visszatért népéhez. Követte őket a rezervátumba. Később a rezervátumok szétszabdalása ellen harcolt. A világ egyik legsikeresebb hadvezérének számít!
(A haditechnikai és katonai létszám fölényben lévő amerikai hadseregre, súlyos, és kitörölhetetlen szégyenfoltot nyomott a dakota törzsfőnök!)

Sajnos az Indiánokat irtó, kegyetlen mészárosok és területfoglalók a mai napig aktívak, hol fegyverrel (arab országok), hol jól képzett ügynökeik hálóján keresztül (Magyar Országgyűlés), érvényesítik nemzetpusztító akaratukat.

Többek között az ő bátorsága és szabadság utáni vágya adjon erőt az elnyomásban élő Hun népeknek, így az Ujgur testvéreinknek, valamint mi magunknak, Magyaroknak is!

(Megjegyzés: Az indiánok a tanultakkal és hiedelmekkel ellentétben nem a Bering – szoroson keresztül gyalogoltak be, hanem a Csendes óceánt meghódítva, az úgynevezett Cserép útvonalon át hajóztak be az amerikai kontinensre.)

A Dakoták nem csak genetikai rokonságban állnak a Magyarokkal, hanem megdöbbentő a nyelvi hasonlóság is.